Hirdetés leírása:: A Magyar Nemzeti Bank 2007. március 25-én, a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából 2 millió példányban 50 forintos forgalmi érme emlék változatát bocsátotta ki.

Az érmék névértékes oldala megegyezik a forgalomban lévő 50 forintosokéval, a másik oldalon pedig az Európai Gazdasági Közösséget megalapító hat ország által 1957. március 25-én aláírt szerződés ábrázolása látható. A szerződés ábrázolása fölött az „EURÓPA” felirat olvasható, a háttérben – az aláírás helyszínére utalva – a római Piazza Del Campidoglio (Michelangelo által tervezett) kövezetét ábrázoló motívum látható. Az érme szélén található körirat és az érme középmezőjében látható motívum között köriratban, fent az „50 ÉVES”, lent pedig „A RÓMAI SZERZŐDÉS” felirat olvasható.

Az évforduló alkalmából valamennyi eurózónabeli ország a fentiekben ismertetett érmeképpel, az adott ország nyelvén írott szövegfeliratokkal 2 eurós forgalmi érmét bocsát ki. A közös érmekép felhasználásával, magyar nyelvű feliratokkal ellátott 50 forintos új érmeoldalát a Magyar Pénzverő Zrt. fővésnöke, Kósa István tervezte.

Az érme réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 7,70 gramm, átmérője 27,4 mm, széle sima.
állapota:: Kifogástalan

Kapcsolat

Telefon:: 703910057
Irányítószám:: 2921
Település:: Komárom
Email:: balagelapja@gmail.com
50 Ft a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója50 Ft a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója